De gevoelswaarde der dingen

Dat zaken als kunst, sport, steden, landschappen en voorwerpen een gevoel of emoties op kunnen roepen, is algemeen aanvaard. Wij gaan er van uit dat hetzelfde geldt voor uiteenlopende organisaties: bedrijven, instituten, overheden, verenigingen, federaties etc. Toch wordt daar zelden over gesproken en speelt gevoel en emotie als onderscheiden factor geen rol van betekenis in of organisatie- of beleidsonderzoek. Ten onrechte denken wij. Er lijkt reden om dat wel te doen. Wij vermoeden dat dat, wat we als werktitel ‘gevoelswaarde’ geven, iets anders is dan imago of reputatie en dat deze waarde wel eens een grote invloed op het wel en wee van organisaties zou kunnen hebben. Maar of we op het goede spoor zitten? We nodigen graag mensen uit die onze gedachtegang over het al dan niet bestaan van zoiets als gevoelswaarde te volgen en te becommentariëren. http://www.noordamdevries.nl/onderzoek/gevoelswaarde/

Op June 20, 2011 door Menno in ontwikkelingen, vereniging
Tags , , ,

Laat een reactie achter