OI kers

Morele grenzen
Soms valt dan opeens die welbekende druppel, loopt de emmer over en voel je je als mens gedwongen om te reageren. Youp van ’t Hek koos er voor om dat al te doen voordat die laatste druppel goed en wel gevallen is. Uit voorzorg. Want hij heeft in zijn leven een paar grenzen gesteld. En die dreigen te worden overschreden. In zijn column in NRC Handelsblad van 2 augustus kondigt hij aan afscheid van de krant te nemen als NRC wordt overgenomen door de Telegraaf. Ook als de journalistieke onafhankelijkheid gewaarborgd blijft. Als het tot overname zou komen, meldt Youp, zal hij de krant met opgeheven hoofd verlaten en voegt daar aan toe ‘en ik ga er van uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen.’ Als NRC lezer ga ik er ook van uit dat dat niet nodig is. Dat heeft alles met imago en reputatie te maken.